Waarom


Waarom ?

Op 17 december 2018 bleek dat Cees van Leeuwen, de organisator van de fameuze Utrechtse BluesRoute, alleen en berooid in alle stilte was overleden. Thuiszorg stond voor een dichte deur, de buurman hoorde het hondje blaffen, de Politie opende de voordeur en Cees bleek al enige dagen niet meer in leven te zijn. Hij werd op gemeentekosten gecremeerd, de flat zou ontruimd worden en de inboedel ging naar de stort. Via een buurvrouw kwam het bericht op Facebook met toen maar 7 reacties.

We hebben jaren met Cees samengewerkt aan de BluesRoute en vinden dat het met zijn overlijden niet zo stil mag blijven bij alles wat hij op muzikaal gebied voor Utrecht en verder heeft betekend. Voorlopig heeft alleen hij met de BluesRoute een 400.000-koppig publiek uit allerlei landen naar de Utrechtse binnenstad weten te trekken ! Langs simpele dranghekken en begeleid door 2 agenten te paard ! Dat kon toen nog zo !

Ook speelden er daarna jarenlang formaties en werden er jamsessies gehouden in zijn werfkelder aan de Oudegracht, Cees’Place.

Feitelijke en eenduidige erkenning voor zijn inspanningen bleef uit, vandaar ons initiatief tot een memorial. We zijn gaan bellen, kregen wat ideeën en de nodige bijval, hebben het verleden doorgespit en konden uit Cees’ inboedel cd’s en shirts redden. Er volgden artikelen op Nieuws030 en RTV-Utrecht en een necrologie in het AD/UN.

Deze zijn ook in de expositie te zien.

Veel muzikanten meldden zich aan voor een memorial.

Het programma van zondag 1 september 2019 is het resultaat.